Appen som har vært med på hele reisen
SoftRig er som en plattform der ulike «data-tog» både henter og bringer informasjon. Og reiseregningsappen Traveltext har vært med fra starten.
SoftRig kan sammenlignes med en slags jernbanestasjon som ulike tredjeparter kan kjøre applikasjonstogene sine inn og ut av. Disse «togene» er synlige på Markedsplassen i både Uni Economy og på nettsidene til Uni Micro.
– For oss er SoftRig en utviklingsplattform for tredjepartsleverandører til å lage utvidelser inn mot økonomisystemet, forklarer produktsjef Jon Terje Aksland i Uni Micro.
I stedet for at hver aktør må bygge sin egen jernbanestasjon med økonomiske grunndata, kan de bare bygge sitt tog og kjøre det inn og ut av SoftRig. Uni Micro sørger for at sikkerheten på stasjonen er ivaretatt, og tredjepartsleverandøren sørger for at toget kommer fram dit det skal.
Logg reisen med Traveltext
På Markedsplassen bugner det av forskjellige applikasjoner som snakker sømløst med Uni Economy og løser forskjellige behov utover standardregnskapet. Et ekstrabehov mange har, er å dokumentere jobbreiser.
– Der er Traveltext en perfekt utvidelse for oss. Det er en veldig fleksibel og avansert reise- og utleggssoftware, sier Aksland.
Traveltext passer for alle som trenger å jobbe med reiseregninger, kjørebok eller registrere utlegg. Appen kommuniserer toveis med SoftRig-plattformen og både får data fra og leverer data til regnskapsprogrammet. På den måten overføres alt automatisk til lønn/regnskap for utbetaling. Det sparer bedriften for både tid og penger.
– For kunden vil det føles sømløst. Du får inn reise og utlegg i økonomisystemet automatisk. Den er som hånd i hanske for oss. Den fokuserer på det å være på reise. Når du kommer hjem, er reisen allerede betalt og ferdig kontert i regnskapet. Sømløst integrert, oppsummerer Aksland.
En annen utvidelse på Markedsplassen som gjør noe av det samme, er Sonya.
Tidlig tredjepart i SoftRig
Traveltext har vært integrert med Uni-systemene i mange år allerede og var en av de aller første tredjepartsapplikasjonene som var på plass da SoftRig ble lansert i 2020. Dermed har grunnlegger i Traveltext, Eric Carr, vært med på hele reisen.
– Han har sikkert vært gjennom litt smerte på grunn av det, sier Aksland lurt.
– Det kan jeg bekrefte, men det var en toveisgate. Jeg håper den smerten i vår ende hjalp utviklerne i SoftRig til å løse en del problemer på sin side. Så håper jeg at vi i Traveltext har bidratt til å peke ut områder som har vært med på å utvikle SoftRig videre også, sier medgrunnlegger og teknisk sjef i Traveltext, Eric Carr.
Han har tett kontakt med utviklerne til Uni Micro i Haugesund, men holder selv til på andre siden av Boknafjorden, i Sandnes. Carr har fulgt evolusjonen på området i over et tiår allerede.
– Tilbake i 2009/2010 var Traveltext en enkel webapplikasjon. Det har skjedd mye siden den gang, med både integrasjon mot tredjeparter, mye intelligens, automatikk, utvidbarhet, sier Carr.
Det gjør at systemet nå i 2023 snakker med veldig mange andre systemer, blant annet SoftRig.
Tilpasningsdyktig utvidelse
En av styrkene Carr trekker fram, er hvor tilpasningsdyktig Traveltext-softwaren har blitt.
– En av de unike tingene i den forbindelse er måten du kan hente ut data fra systemet på. Det er en «high-level-integrasjon». Du kan ta ut data på mange forskjellige nivåer, og det er veldig tilpasningsdyktig. Vi kan bruke SoftRig eller noe annet og nesten garantert generere en «flatfil» i hvilket som helst format, altså en tekstfil med rader og kolonner, som kan brukes videre av et annet system.
– Hvordan vil du beskrive hovedfunksjonaliteten i Traveltext?
– I bunn og grunn er det håndtering av reiseutgifter, utlegg, kjørebok, diett og det som er relatert til det. Styrkene ligger nok i tilpasningsmuligheter, integrasjoner og mulighet for import og eksport av data, sier Carr.
– Hvordan er flyten i applikasjonen?
– Vi har flere innganger. Du starter for eksempel en reiseregning, laster opp bilag, sender inn til godkjenning. Det er mye automatikk. Er du på reise, legger du kanskje inn hvor du har vært, hvor lenge du har vært der, så peiler du inn adressen din, og så beregnes det diettgodtgjørelse. Når du har fått alle data inn i systemet, ender det opp i en tredjepartsintegrasjon du har satt opp. Mellom dette er det systemer for godkjenning i vår ende, før det blir sendt videre til for eksempel Uni Economy, sier Carr.
– Verdensmestere i godt miljø
Han forteller at de aller fleste brukerne nå benytter seg av mobilversjonen av Traveltext.
– Det er den veien det går. Vi har vært vant til at de fleste har vært på web, men de fleste sluttbrukerne sklir nå over mot appen. Begge deler skal virke veldig godt. Det er en mer behagelig arbeidsflyt på web, med større vindu og sånn, men appen er mer tilgjengelig for de fleste på farten, beskriver Carr.
Han er den eneste ansatte i Traveltext og skryter av samarbeidet med Uni Micro, som også er majoritetseier.
– Vi hadde ikke vært i nærheten av der vi er i dag, hadde ikke de kommet inn i bildet. Vi har fått støtte på alt fra teknologi til arbeidsmiljø og økonomi. Det er en helt fantastisk gjeng som har vært uvurderlig for Traveltext. Jeg har en dyp takknemlighet til Uni og gjengen der, både profesjonelt og privat. De er verdensmestere i å skape godt miljø, roser Carr.