Lønn er blitt enkelt med Uni Economy
Nå kan du både registrere lønnsbilag, legge dem til betaling og rapportere inn a-meldinger med noen tastetrykk fra skyen i Uni Economy.
I en serie artikler presenterer vi modulene i Uni Economy litt nærmere. Regnskapssystemet legger opp til en sømløs flyt mellom salg, timeføring, regnskap og lønn. La oss begynne med det siste først.
Kjør lønn i skyen
I disse dager er det mange som tar en velfortjent ferie – inkludert deg som kjører lønn. Da er det godt å kunne gjøre det meste klart i skyen på forhånd. Med Uni Economy kan du kjøre lønn når som helst, fra hvor som helst.
– Så lenge man har nett, kan man sitte hvor man vil, oppsummerer produkteier for lønn i Uni Economy, Cathrine Esbensen.
Hun er opprinnelig fra Vadsø, men har bodd i Bergen i mange år og skiftet i fjor høst beite fra Sbanken til Uni Micro. I bankverden jobbet hun med privatkunder. Nå har hun ansvar for lønnsmodulen i det skybaserte regnskapsprogrammet Uni Economy.
– Her kan du gjøre alt fra selve lønnsavregningen basert på registrert månedslønn, legge den til betaling, gjøre selve utbetalingen og generere lønnsslippen, forteller Esbensen.
Cathrine Esbensen - produkteier lønn i Uni Economy
Alt på ett sted
Før du kjører lønna, legger du inn alle ansatte på forhånd med egen profil som viser hva de har i timelønn, skattetrekk, startdato på arbeidsforholdet og annen relevant og påkrevd informasjon. Så er det bare å opprette lønnsbilag for alle ansatte samtidig og se over.
– Du jobber i en liste over alle ansatte der du kan trykke neste, så neste og sjekke at alt er ok. Du kan velge at du skal gjøre alt i en operasjon, det vil si at du kjører selve avregningen, bokfører mot kontoen din og sender den til utbetaling på lønnsdatoen, sånn at du kan gjøre det ferdig før du skal på ferie, og så blir det utbetalt for eksempel 15. juli, forklarer Esbensen.
– Kort oppsummert kan du gjøre alt innenfor lønn i ett system?
– Ja. Og så lenge du har bankintegrasjon via oss, blir også betalingen lagt til utbetaling på riktig forfallsdato.
Enkelt for store og små bedrifter
Produktsjefen sier hun er godt fornøyd med dagens løsning, men ser stadig etter nye områder som kan forenkles.
– Vi får ekstremt mye bra tilbakemeldinger på lønnsmodulen vår, men jeg er en forkjemper for å lage et så enkelt system som mulig for både store og små kunder, både profesjonelle regnskapsbyråer og de små bedriftene som vil prøve å kjøre lønn selv, sier Esbensen.
Hun sier at lønn kan være et ganske avansert område med mange regler å forholde seg til. Derfor har hun og kollegaene jobbet med å gjøre lønnsmodulen i Uni Economy så enkel og oversiktlig som mulig.
– Av ny funksjonalitet har vi prøvd å forenkle a-meldingen enda litt mer. Den er stegvis, enklere å følge opp og gir bedre oversikt over hva som er betalt og ikke betalt, forteller hun.
Også i selve lønnsavregningen er det gjort noen endringer.
– Målet er å gjøre det oversiktlig, intuitivt og enkelt å bruke!
Hent inn timer og reiseregninger
En fordel med lønnsmodulen i Uni Economy er at den henter inn både timer fra systemet eller tredjepartsløsninger og reiseregninger fra TravelText. Den tar også høyde for registrering av eventuelle småutgifter de ansatte skal ha refundert på lønna. I løpet av høsten er det også planlagt å lansere en ansattreskontro i Uni Economy.
– Hver bedrift vil da få en mellomkonto mellom hovedbokskonto og utbetaling av lønn. Hvis du har en ekstra utbetaling på lønna fordi du har lagt ut for lunsj på vegne av bedriften, kan du lagre det på ansattreskontroen. Så får du det tilbake på lønna, forklarer Esbensen.
Det er også enkelt med et klikk for byråkunder å bytte mellom de forskjellige bedriftene de kjører lønn for.
Men selv om systemet er enkelt og oversiktlig nå, gir ikke utviklerne seg med det første.
– Det jobbes nå med å lage system for fraværsrapportering i lønnsmodulen. Da vil du få en oversikt over fridager og sykedager per ansatt. Det er noe som er etterspurt og ligger i planene framover, røper Esbensen.