Nordens beste keynote kommer til Byråkonferansen 2021!
Da Uni Micro var på jakt etter personen som kunne holde hovedforedraget på Byråkonferansen, sto det kun ett navn øverst på ønskelisten: Stefan Hyttfors.
Har du vært på et foredrag med denne svært anerkjente superforeleseren glemmer du det aldri. Han blir booket til store eventer over hele verden, der han forteller om fremtidens trender innen bærekraft, digitalisering og neste generasjons lederskap.
Stefan har holdt nærmere 1000 foredrag i mer enn 30 land og han har vunnet flere priser, blant annet to ganger som Årets Taler i Sverige. Foredragene tar deg med på en reise du aldri ønsker skal slutte, og han har en unik evne til å gjøre det vanskelige enkelt å forstå.
Tro oss – det han kommer til å si med sin velkjente og smittende entusiasme på Byråkonferansen 2021, vil være skreddersydd og reflektert for hele bransjen vår. Så her gjelder det å spisse ørene, og nyte det denne mannen har å by på.
Foto: Elina Manninen
Han byr også på seg selv på sin egen nettside hyttfors.com, der Stefan kaller seg “futurist keynote speaker” – hva legger han i det?
– Hva man heter på nettsiden er én ting – jeg har kalt meg noe på “svengelsk” jeg håper er interessant for de som søker på Google, sier den svært opplagte og energiske taleren.
– I mitt tilfelle passer futurist keynote speaker godt inn i det folk leter etter. Med det sagt vet jeg ikke mer om fremtiden enn andre, men det handler om å studere både den og mulige scenarier. Pandemien har jo vist at vi ofte ikke kan forutse hva som skjer, og vite hvilken hverdag vi får.
En bedre fremtid
Vi slipper ikke helt tak i futuristen, for i bioen på Twitter har Stefan skrevet “Speaking, writing, investing for the better future”.
– Hva er en bedre fremtid?
– Det er en fremtid der vi viser at vi forstår hvilke utfordringer vi har, og at vi retter fokus på løsning og utvikling fremfor å bli styrt av redsler og skremsler. Mange har problemer med å akseptere fremtiden – som energibransjen. Fremtiden kan ikke inneholde olje og gass, men de ser ikke problemløsning som en utvikling, og velger heller å være proteksjonister. Mitt bidrag er å inspirere mennesker til at fremtiden blir spennende, og ikke skremmende.
De som har sett og hørt Stefan live har sagt at han er “rock star”, “stand up comedian” og “the best keynote speaker we have had in years”. Dette er ikke akkurat hverdagsbetegnelser på en foredragsholder, så hva er årsaken til fyndordene?
– Med ett ord er det underholdning, forteller han, og forklarer nærmere.
– Du har talere som er kjente og snakker om seg selv, som har besteget et høyt fjell eller er idrettshelter – drar jeg på et foredrag med Bjørn Dæhlie vil jeg jo høre om han og karrieren hans. Så har du talere som er akademikere, og dyktige på å formidle informasjon og kunnskap på en interessant måte. Jeg er hverken kjendis eller akademiker, så min viktigste oppgave er derfor å underholde. Men det jeg sier må være relevant, riktig og faktabasert.
Omfavn endringer
Stefan liker også å inspirere, provosere og utfordre. Som han selv sier – det er jo litt rock ‘n’ roll i det.
– Da jeg tok eksempelet om olje og gass på ONS-messen i Stavanger, ville nok mange i publikum gi meg langfingeren. Men det er ikke noe poeng i å provosere for å skremme, jeg vil inspirere til å snakke om løsninger.
En annen og viktig del av Stefans foredrag er om hvordan innovasjon, disruptiv teknologi og atferdsendring påvirker verden. Oppdraget er å inspirere så mange som mulig til å omfavne endring, og samtidig forstå hvorfor det er viktig for oss.
– Vi kan ikke prate om for eksempel endringsprosesser og endringsledelse som noe vanskelig. Alle vet at endring er essensielt for utvikling, en av våre fremste egenskaper er nettopp at vi kan endre oss.
– Dette handler kanskje mye om hastighet – hvor fort skjer endringen?
– Definitivt, og da må vi fokusere på hastigheten i ulike trender. Digitalisering går fort og bransjer kan endres på få år. Klimaendringer går langsomt, og vi kan lures oss til å tro at vi har god tid. Det er viktig at vi snakker om hastighet, og da må vi omfavne endringene som kommer – det er helt naturlig, og ikke glem at vi mennesker er helt rå på å tilpasse oss.
– Fremtidens regnskapsbyrå er som en personlig trener
Med sine egenskaper til å forføre lytterne, er Stefan en ettertraktet mann med full timeplan. Han får mange taleforespørsler, noe som gjør oss i Uni Micro ekstra stolte av at han sa ja til å være keynote på Byråkonferansen 2021.
– Dette ønsket jeg å være med på, fordi jeg tror at økonomi- og regnskapstjenester står foran en spennende utvikling, og jeg ser på begrepet digitalisering som en kunnskapsrevolusjon. Det vi ser er at vi får mer og er tilgang til informasjon, og innen økonomi og regnskap har det vært vanskelig på sammenfatte alle tall. Vi har kunnet se bakover og vite hvordan det har gått. Den eneste måten å se fremover på har vært gjennom et budsjett, som kun beregner ut fra historien – 1 million kroner i fjor er 1,1 million i år.
Han forklarer innlevende om hvordan algoritmer kan gjenskape mønstre, og hvordan de kan gjøre det uforståelige forståelig.
– Jeg tenker at fremtidens regnskapsbyrå er som en personlig trener, eller en smartklokke. Den forteller alt om deg – skritt, puls, kaloriforbruk, blodtrykk... Det blir på samme måte med økonomi og regnskap. Med algoritmene vil du få en software som umiddelbart gir deg all informasjon du trenger om bedriften din.
Stefan deler et sitat fra Jim Barksdale, som tidligere var toppsjef i Netscape: “If we have data, let's look at the data. If all we have are opinions, let's go with mine.”
– Når vi ikke har hatt data, har vi isteden brukt meninger. Nå som vi har data, trenger vi ikke meninger.
Hva skjer på Byråkonferansen 2021?
Vi kan love deg et tettpakket program med mange spennende, lærerike og engasjerende foredrag. Konferansier er kommunikasjonsrådgiver, forfatter og foredragsholder Svein Tore Bergestuen. I tillegg får du servert følgende innhold:
Administrerende direktør i Uni Micro, Kjartan Solvi, skal snakke om at Styrken vår er en felles plattform
Forretningsutvikler i Uni Micro, Kristiane Rødland, skal snakke om Nytt rundt sertifisering
Produktleder for Uni Economy, Marius Andre Svee Solberg, skal snakke om Nyheter i Uni Economy
Produktsjef for Uni Economy, Jon Terje Aksland, skal snakke om Veien videre / Mulighetsbilde
Les mer om Byråkonferansen 2021!
Så blir det to lanseringer og en paneldebatt, før altså Stefan Hyttfors entrer scenen med sitt keynote-foredrag. Tittelen er foreløpig en vel forvart hemmelighet, men han gir oss et lite hint om hva du får høre – og se.
– Jeg kommer til å snakke om kultur, kunnskapsrevolusjon og maktskiftet det innebærer. Plutselig får vi tilgang til informasjon vi ikke har fått før. Hvordan stiller vi oss til det? Hvordan forandres livene våre? spør han retorisk, før han fortsetter.
– Tidligere hadde vi to livsfaser. Fase 1 var skolen, og fase 2 var at du skulle kapitalisere på kunnskapen du fikk i fase 1. Slik er det ikke lenger. Nå er vi i en konstant lærefase, selv på jobben. Det betyr at usikkerhet er det eneste sikre, og det betyr videre at vi må skape en kultur der mennesket har det bra i usikkerheten.
Du får i tillegg høre om fremtidsperspektiver. Stefans filosofi og overbevisning er at suksess i fremtiden bygger på forståelse for nåtiden – bedrifter som er dyktige på å løse dagens problemer, som Google og Tesla, fortsetter å få suksess også i morgen.
– Får publikum se både rockestjernen og stand up-komikeren på Byråkonferansen?
– Haha! Jeg er alltid nøye på at det skal være morsomt, og siden jeg skal snakke om forandringer er jeg ganske sikker på at noen synes det er provoserende. Men jeg tror de vil synes det er litt rock ‘n’ roll også.
Her kan du melde deg på Byråkonferansen 2021