– Uni Economy er laget med regnskapsbyråene i fokus
Når målet ditt er å utvikle og forbedre det beste skybaserte regnskapssystemet slik at det dekker både dagens og fremtidens behov, hjelper det å ha en fortid i både bank og regnskapsbyrå.
Marius André Svee Solberg hadde en allsidig bakgrunn før han vandret inn dørene på Uni Micro for første gang i 2019. Vi lar 32-åringen likså godt selv fortelle hvordan han endte opp hos oss.
– Etter befalsskolen jobbet jeg litt som sersjant på rekruttskolen i Stavanger. Så reiste jeg til Bali og gikk på studieforberedende der, før jeg tok mastergrad i økonomisk styring på Norges Handelshøyskole.
Da han var uteksaminert traff oljekrisen med full kraft, og han flyttet til Førde og jobbet back office hos Sparebanken Sogn og Fjordane. Men det tok ikke lang tid før han begynte å lengte tilbake til hjembyen – og smalt til med nok en master.
– Jeg flyttet til Bergen igjen, jobbet to år i regnskapsbyrå og tok en mastergrad i regnskap og revisjon ved siden av. Du kan gjerne kalle det mastersyken, ler han.
Marius er nå autorisert regnskapsfører, og kanskje det er nettopp allsidigheten som gjør ham til en aldri så liten potet? For i tillegg til å være produktleder på regnskapsprogrammet Uni Economy, er han også teamleder på support. Men for de uinnvidde – hva er Uni Economy?
– Det er et skybasert regnskapssystem som er laget for regnskapsbyråer, der vi har fokus på gode integrasjoner mot andre bransjeløsninger. Du kan enkelt koble deg opp på Uni Micro sitt åpne API for å få overført data til og fra Uni Economy på en sømløs måte.
– Hvilke styrker gir det deg å ha bakgrunn fra bank og regnskap når du nå jobber i Uni Micro?
– I bank fikk jeg jobbe mye med store tall, og jeg har fått litt erfaring med budsjettering og regnskap. Fra regnskapsbyrå fikk jeg ytterligere dybde og kunnskap. Og siden jeg har jobbet som regnskapsfører, kjenner jeg til hvordan de jobber. Jeg har kjent på de samme frustrasjonene, så jeg vet hva jeg ønsker i et regnskapsprogram. Dessuten er det en fordel å forstå terminologi og bransjeuttrykk.
Automatisering og funksjonsrikhet
Ifølge Marius gir Uni Economy store fordeler for kunder og regnskapsbyråer.
– Det er et veldig funksjonsrikt system. For kundene gir det god oversikt, og det gir deg de funksjonene du trenger. Med det sagt er Uni Economy laget med regnskapsbyråene i fokus, og det skal være for regnskapsførere. Vi utvikler nye funksjoner og forbedrer de eksisterende i et høyt tempo – vi har et konstant jag for å bli bedre.
Uni Economy er modulbasert, og du kan bygge på etter hvilke behov du har, hvilket gjør at du enkelt kan effektivisere driften. Blant modulene finner du regnskap, salg, lønn, timeføring og tilleggsmodulene nettbutikk og TravelText. Og selvsagt får du Uni Economy på mobilen.
– I tillegg har vi Markedsplassen, der du får ferdig triggede integrasjoner. Og om en tredjepartsleverandør ikke ligger i markedsplassen, har vi et 100 prosent åpent API, så de kan enkelt koble seg på for å overføre eller hente data ved behov. Et eksempel er om du har et kassessystem som ikke har en integrasjon på Markedsplassen – da er det enkelt for kasseleverandører å koble seg mot Uni Economy, og få overført og bokført kassedagboken hver dag.
På spørsmål om hva han selv synes er det beste med Uni Economy, er ikke Marius i tvil.
– Jeg synes vi har fått til en stor grad av automatisering. Vi har blant annet helautomatisert bankavstemning – det betyr at om du utnytter all funksjonalitet i systemet, kan det avstemme hele banken for deg. Og så er det selvsagt funksjonsrikheten.
Han liker også at Uni Micro samarbeider tett med regnskapsbyråene, slik at de er med på utviklingen av hva som bør prioriteres.
– Videre setter jeg pris på at det er veldig enkelt å koble på andre systemer og få matet inn data, spesielt siden det jo blir mer og mer vanlig å få spesialiserte fagsystemer. Det er vanskelig å løse alt i ett system, så da er det beste å få systemene til å snakke sammen.
På kundelisten til Uni Economy finnes det i skrivende stund omtrent 300 regnskapsbyråer med til sammen 10 000 selskaper. Hva er tilbakemeldingene fra disse?
– I tillegg til enkelheten og effektiviteten tror jeg faktisk de er mest fornøyd med at vi tar tilbakemeldinger på alvor, og vi jobber hele tiden tett sammen med dem. Store deler av systemet er veldig dynamisk, og det kan derfor tilpasses behovet til hver enkelt kunde.
Må kjenne til brukernes fremtidige behov
Det jobbes som tidligere nevnt kontinuerlig med utvikling og forbedring av Uni Economy, og Marius kan fortelle at de har flere prosesser gående.
– Status akkurat nå er at vi fokuserer mest på to ting. Den ene er på de funksjonene vi allerede har, og hvordan vi kan gjøre dem enda bedre for både byråbrukere og sluttkunder. Den andre er at vi på kort tid har fått på plass mye av den funksjonaliteten vi ønsker, og dette skal oppgraderes ytterligere.
Etter hvert er hovedplanen at Uni Economy skal bli det prefererte regnskapssystemet, og for å få til det har Marius sin egen agenda – og han serverer også noen gode nyheter.
– Jeg har et sterkt konkurranseinstinkt, så dette er noe jeg tar personlig, sier han med et smil.
– Fremover skal vi bruke mye ressurser på å forbedre samspillet mellom regnskapsbyråer og sluttkunder, og en av de store tingene vi jobber med er et byråoverbygg. I korte trekk er dette en portal der byråene kan administrere kundeforholdene de har, og utfakturere på en enkel måte for å få kontroll over timene sine. På sikt vil vi få på plass et helhetlig verktøy for regnskapsmetodikk.
– Så alt i alt betyr dette at Uni Economy møter både kundenes og regnskapsførernes fremtidige behov og vel så det?
– Ja, definitivt. Vi jobber ut fra en tanke om at vi skal legge til rette for så mye automatisering og en så behagelig brukeropplevelse som mulig. Da må vi kjenne til behovene brukerne våre har, og ikke minst – hvilken vei bransjen går.
Vår ekspert:
Marius André Svee Solberg er produktleder for Uni Economy og teamleder for support.