Uni Micro søker fem nye utviklere
– Vi har et fantastisk fint utviklermiljø, sier produktsjef Jon Terje Aksland (47). Han lokker nyansatte med tech-nerdetime hver torsdag, biljardbord og shuffleboard og ikke minst sosiale «hackathons».
Uni Micro har allerede et levende utviklermiljø med rundt 40 ansatte, men nå åpner det seg muligheter for deg som har lyst til å være med på å utvikle framtidens løsninger for å knytte sammen bank og regnskap.
Produktsjef Jon Terje Aksland (47) leter etter totalt fem personer til utviklerteamene på Vestlandet: to nye fullstack-utviklere til Bergen/Modalen, to til Haugesund og én DevOps-ingeniør til Haugesund.
– Vi har veldig lyst på unge og interesserte kandidater, de som vi gjerne kaller «kodehoder». Det vil si folk som brenner for teknologi og kanskje tenker teknologi utover skoletid eller arbeidstid. Det er den profilen vi er på jakt etter. Du må være over middels interessert i programmering og teknologi, men det er ikke så nøye om du har en master- eller bachelorgrad. Vi ønsker noen som klarer å se løsninger og bygge programmer som stikker seg ut, sier Aksland.
Lenker til stillingene:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=196213440
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=190641821
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=285649456
Fem spennende stillinger
Innimellom familieliv med kone, to barn og snekring på hytta pendler tysværingen Aksland mellom kontorene i Haugesund og Bergen og er avdelingsleder for produktavdelingen. Han har med det ansvaret for eksempelvis det skybaserte regnskapssystemet Uni Economy og SoftRig-plattformen. Nå trenger han flere hoder, der fire av dem er fullstack-utviklere.
– Folk som gjerne har jobbet med ERP-systemer eller andre fintech-systemer, er interessante for oss. Vi har veldig lyst til at de er gode til å skrive kode. Vi er ute etter noen som kan bygge «state of the art» brukeropplevelser. Det vil si å kunne skrive en god applikasjon, forstå brukerens behov og lage gode applikasjonsgrensesnitt. Det er nøkkelen til å få en jobb hos oss, sier Aksland.
Den femte og siste stillingen er en såkalt «DevOps engineer» til Haugesund-kontoret.
– Det vil si at man har ansvaret for drift og operative tjenester, ansvaret for at systemet har puls, og at ikke fremmede tjenester angriper oss. Det er kanskje en av de mest spennende DevOps-stillingene i landet som nå ligger ute. Vi jobber med fintech-miljøet i bankene, blant annet DNB og SpareBank 1. Vi prøver å lage en plattform der bank- og økonomisystemet er sømløst, forteller produktsjefen.
– Et lagspill
De nye utviklerne blir med andre ord med i team som jobber med spennende teknologiløsninger for framtiden. Og forskning og utvikling, eller prøving og feiling, er en sentral del av jobben.
– Vi er veldig opptatt av å få til en god gruppedynamikk, tillate innovasjon og skaperglede, ha takhøyde til å våge å prøve på nye ting, våge å feile. Vi anser oss som en innovasjonsbedrift på teknologi. Da må man ha et miljø man er trygg i, man må ha de ressursene for å vokse, for å bli god. De ulike utviklerteamene er ikke likt bygd opp. De har sin egen stammekultur, med sin egen dialekt, sier Aksland.
Totalt er det omtrent 40 utviklere i Uni Micro, inkludert UX-designere, programvareutviklere og -testere. Samarbeidet mellom disse er helt avgjørende, ifølge produktsjefen.
– Alle trenger ikke å være supersosiale, men det å lage software i Uni Micro er et lagspill, og UX-rollen er kjempeviktig. Vi jobber med veldig mange forskjellige sluttbrukerroller, og vi har 25 000 bedrifter som bruker systemet vårt. Det å forstå disse brukerne er viktig. Den beste softwaren lages sammen med andre!
Stor konkurranse
Aksland er klar over at det er stor konkurranse om de beste hodene, men er trygg på at Uni Micro kan tilby noe som frister.
– Vi hadde en bra rekrutteringsperiode i høst. Vi er litt mer i vinden nå og er mer interessante enn tidligere. Uni Economy er bygd på den siste «state of the art»-teknologien. Hos oss handler det om å være framme i skoen. Det er software «next gen», AI (kunstig intelligens) og automasjon. Utviklerne våre føler at de får være litt superstjerner hos oss, sier han og sikter til de spennende samarbeidsmiljøene de jobber opp mot.
Aksland lokker også med flere gulrøtter til de nye utviklerne. Hver enkelt får mulighet til å reise på en utviklerkonferanse hvert år, får sin egen skreddersydde karriereplan samt tilgang til å sertifisere seg i ulike programmeringsspråk, som igjen kan utløse premie i form av lønn eller fritid.
«Fritime» hver torsdag
Og ikke minst har utviklerne i Uni Micro en frisone som er hellig: en felles nerdetime hver torsdag klokka 9.
– Da har vi det vi kaller «Tech Thursday». Da går vi ut av den vanlige loopen, og utviklerne møtes på Teams. En eller flere utviklere snakker da om et tema innenfor teknologi som interesserer dem. Der er det fullt anarki, og alt er lov. Veldig ofte blir det relevant for jobben likevel, sier Aksland.
På kontoret har de alt fra biljardbord, shuffleboard, bordtennisbord og andre «leker» som skaper en uformell atmosfære. Og noen ganger i året arrangeres den virkelig store festen:
– En gang i kvartalet møtes vi for et todagers «hackathon», det vil si en vennlig konkurranse der man skal løse et problem eller et tema man tar opp. Da deler man seg opp i andre grupper enn de vanlige teamene man jobber i, og det serveres gjerne pizza, øl, trykkes opp T-skjorter og klistremerker.
– Et LAN-party for utviklere, nærmest?
– Ja, det er akkurat det det er. Da døgner de altså, og det er utrolig hvordan de gir gass på disse hackathonene. Det binder utviklerne sammen!
Benjamin Andersen (28)
«Jeg startet i november 22, og jobber tett med regnskapsteamet med utviklingsoppgaver på regnskapsmodulen. Jeg føler meg godt mottatt i Uni Micro, og det har vært tett program både faglig, men ikke minst med sosiale aktiviteter for oss ansatte. Veldig fine kolleger i en bedrift som fokuserer på at vi skal trives på jobb.
Uni Micro har videre en fantastisk god delingskultur. Hvis du trenger hjelp til noe, er folk hjelpsomme og setter gladelig av tid til å dele av sin kunnskap.»
NB. Søknadsfristen for stillingene er satt til snarest, så det er bare å hive seg over tastaturet!